Есенен панаир на занаятите

В традиционния панаир на занаятите изтъкнати майстори отново ще ни изкушават със сътвореното от сръчните си ръце и ще демонстрират умения си на ул. Съборна всеки ден между 10:30 и 21:00 от 20 до 22 септември.

Вкусът на Пловдив
Кулинарната фиеста се разширява още повече и завзема пет зони на открито тази година – над Тунела, пред Градската художествена галерия, на паркинга на АМТИИ, пред църквата Св.св. Константин и Елена и на ул. Съборна 22. Но не спира дотук, а разпръсва уханни аромати и от кухните на Граждански клуб, Щастливци под тепето, Рахат тепе и Satori Magic Cafe.

Изложби

Фоторазказ за различните европейски общности (немска, френска, италианска, чешка и руска), създадени в Пловдив през втората половина на XIX и началото на ХХ век – това представлява изложбата Пловдив в битието на Европа, която на 16 септември в 19:30 ни очаква на Античния театър. Два дни по-късно в Малката базилика от 19:00 разглеждаме невероятните скулптори –  Steampunk, на чудотвореца Петър Велинов, изработени от непотребни парчета метал, стари автомобилни части и зъбни колела. Още две изложби се откриват на 19 септември – в къща Хиндлиян показват колекция от 600 стари ютии, а в Стамболян – творби на Евгения Панчова и Светлозар Чавдаров. Също две, но посветени на Хайтов, влизат в Данчовата къща на 20 септември, докато в Клианти влизат фотографии на Къщи в ретроспекция от 21 септември.

Музика

Началото е с Б.Т.Р. на 16 септември от 20:30 в Античния театър, но същинската музикална програма чака своето време в последните три дни от седмицата. На сцената на Небет тепе първи стъпват Smallman в 20:30 на 20 септември, за да проправят път на Kottarashky и RomaNeno Project следващата вечер (21 септември). Милен Кукошаров и Веселин Веселинов – Еко излизат като Das Weltschmerz DueTT на 20 септември от 19:30 в Балабанова къща, а Swing All Stars Jazztet свирят като за финал в неделя, огласяйки Римски стадион в 19:00.

Още: моноспектакъл и кинопрожекция, премиери на книги, демонстрация на мраморна техника, огнено шоу, работилници за деца – всичко за тях и повече за останалото търсим на фейсбук страницата на фестивала.