Първият концерт в рамките на Втори сезон на Фортисимо Фамилия има своите герои – тромбон и туба. След като през миналата година децата вече се запознаха с тромпета и валдхорната от семейството на медните духови, сега идва ред на инструментите от тази група, характерни със своя по-нисък и драматичен тембър.
Солисти в предстоящия концерт са Минчо Томанов, който ще разкрие тайните, които се крият в необичайния по своята форма тромбон, както и Баю Стаев, който ще засвири на най-големия сред духовите инструменти – тубата. И двамата са инструменталисти в състава на Софийска Филхармония.
Заедно с музиканти на сцената ще видим актрисата от Музикалния театър – Сандра Петрова. Познаваме я от скорошното й превъплъщение в ролята на Алис от мюзикъла Алис в страната на сънищата, както и от представленията Аладин, Лелята на Чарли, Бал в Савой и други. Сандра е завършила куклен театър, а в момента е и част от актьорския състав на предаването Бърколино по БНТ, в ролята на Бъркобунта.
Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска Филхармония и главен гост диригент на филхармонията в Кейптаун, ще дирижира оркестъра на Софийска Филхармония по време на Приказки за тромбон и туба. В програмата на концерта влизат както веселите Мисисипи Рагтайм и Blue Bells, така и класически произведения като Хумореска на Дворжак, Серенада на Шуберт или пък джазовата тема Autumn Leaves. Програмата е подбрана с идеята да включва достъпни и стойностни в музикано отношения произведения, подходящи за възрастта на аудиторията.