Красимир Костадинов е солист-валдхорнист в Софийска Филхармония. Получил е музикалното си образование у нас и в Германия, а след това натрупва опит като солист на Белградската Филхармония, Манхаймската Филхармония, както и като Първа валдхорна в Есенската Филхармония. Красимир е носител на редица награди, а също така е и един от създателите на ансамбъла, съставен само от духови инструменти – Mr. Brass. "Валдхорната се е появила първо като горски рог, по-късно изобретяват онази малката, която използвали пощальоните. Сигнал на валдхорна обявявал начало и край на лов, нещо подобно се вижда и във Властелинът на пръстените. Звукът на инструмента бил един вид език, на който ловци и стрелци се разбирали", разказва Красимир.
В програмата влизат както класически произведения от Моцарт, Щраус и други композитори, така и филмова музика от Гладиатор и още успешни холивудски продукции. За пръв път в България ще бъде изпълнена и темата от филма Мисията невъзможна, аранжирана от Владо Джамбазов за корнов секстет. Сценарият е горска приказка, написана от Ростислава Генчева.
Водеща на Приказки за валдхорна е Ани Пападопулу, актриса от трупата на Народния театър. Освен в десетките успешни драматични превъплъщения, неотдавна видяхме Ани и в комедийно амплоа – ролята на Роксана в пиесата Сирано дьо Бержерак, поставена от Теди Москов. Позната е с участията си в най-позитивния български филм в последните години – Светът е голям и спасение дебне отвсякъде, както и в Мисия Лондон.
Оркестърът на Софийска Филхармония ще се дирижира от маестро Максим Ешкенази. Именно той е идейният създател на семейство Фортисимо (Фортисимо Фест, Фортисимо Клас и Фортисимо Фамилия), а Приказки за валдхорна е първият концерт от настоящата програма, в който се включва като диригент. В момента Максим Ешкенази живее и работи в Лос Анжелис, САЩ и е музикален директор и диригент на Pacific Symphony Youth Orchestra, както и главен диригент на Colburn Chamber Orchestra и Orchestra De Camera в Музикалната консерватория Колбърн.