На 26 август в къмпинг Липите, близо до Варна, ще бъден даден старт на четвъртият фестивал за авторска експериментална електронна музика. Remurder Seaside Festival има три основни акцента. Първият е представяне на над 30 чуждестранни и български артисти. Вторият е с по-социална насоченост, а именно почистване на появилото се незаконно сметище в района на къмпинга. Третият акцент е организирането на пленер на художници, чиито картини ще бъдат включени в изложби във Варна и София.

Къмпингът
Липите се намира в защитената местност Ракитника, на 25 км от Варна, в непосредствена близост до плажа. В гората могат да се разположат около 100 палатки, а пред сцената има място за близо 400 души.

Артистите
Това, което превръща Remurder Seaside Festival в различен фестивал е авторската музика, която ще бъде 80% от всичко представено. Специално внимание от чуждестранните изпълнители заслужават холандецът FFF, британското дуо Torqux & Twist, както и сънародникът им Ghost. Българското присъствие естествено ще е най-голямо, като със собствена авторска музика ще се представят над 20 музиканти. Ще можем да се насладим и на диджей сетовете на Inkasi, Tommy Gun, Noone, Yango, Noize, ShanoDJ и други.

Пленерът
Картините от пленера, който ще се проведе по време на фестивала, ще бъдат включени в две изложби. Едната ще бъде показана във Варна непосредствено след фестивала, а другата в София през месец октомври. Част от авторите, които ще вземат участие са Искрен Семков, Николай Петров, Венцислав Йосифов, Людмил Илиев и Иво Илиев.