Преди десет години нещата бяха толкова различни. Електронната музика тъкмо бе навлязла в живота на българската младеж, но популярността й набираше скорост като снежна лавина. Уличните паради и партита на Metropolis в Зимния бяха сензационни събития, а слабички момичета със сини и цикламени коси танцуваха като за последно. Подлезът на Централна гара пък беше тоталната противоположност на всичко това – бавно рушаща се конструкция, обитавана от скитници и дребни мошеници. Място, през което минаваш само колкото да стигнеш до своя перон и да хванеш влака за Плевен.
Превъртаме бързо към днешния ден. София се сдоби с рафинирано поколение клъбъри, които се радват, но не се впечатляват особено, когато гледат Пийт Тонг или Карл Кокс за втори път – пък и няма как иначе, при положение че най-големите имена от английските клубове и остров Ибиса гостуват в София по няколко пъти в годината. Централна гара също се попромени и не че е най-приятното място на света, но поне е ремонтирана и придоби приличен вид. Финалният щрих в нейното преобразяване обаче е свързан точно с тазгодишното SEEME.
Самото провеждане на SEEME е показателно – това не е само поредната покана за парти, а професионална конференция, голяма част от която са лекции и семинари по важни въпроси за съвременните електро жанрове и музикалния бизнес като цяло. Конферентната програма обхваща 5, 6 и 7 юни – събитията са във Военния клуб, а основните теми на обсъждане включват Как да продаваме дигитална музика, Силата на медията при рекламирането на музика, Копиране на дискове – какво казва законът, Уъркшоп с Pioneer и Сесия за издирване на таланти. Всеки от трите дни в балната зала ще има сетове на млади български таланти – започват в 18:00 и ще продължават по три часа.
Ако пък не ви се навлиза в тънкостите на занаята, основното събитие за вас е тъкмо фестивалната вечер – на 7 юни в подлеза на Централна гара. Сцените ще са четири, разделени тематично – две от тях ще са интернационални и главно хаус, една изцяло българска и една дръменбейс. Зад пулта ще видите легендарни диджеи като Джеф Милс, Еди Халиуел и Пол Уолфорд, Metropolis агентите Ясен Петров и Steven, (почти) цялото HMSU войнство и дръменбейс зверовете Nosia. Покрай всички бийтове и танци можете да се поразходите из реконструирания подлез – обещават яко озвучаване, студени напитки и сигурен покрив срещу евентуален дъжд.