Микрофона се озовава в ръцете на някои от нашумелите имена в музикалния свят. Започваме на 23 юни в Sofia Live Club с YANA, Lunikk, Babe Sila и Dena. Познаваме нежния глас на YANA от Вакуум, Цех депресия и Labyrinth of the Subconscious, а наскоро излезе и първият ѝ самостоятелен сингъл. Поп дуото Lunikk пък си разпределя творческата работа поравно: докато Кристина пише текстове и пее, Дени гради въздействащи инструментали. Експресивната Babe Sila пристига от чак от Ню Йорк, за да ни зарадва с изтънчени вокали и инетересни хармонии, а Dena ни представя най-новото си EP Mixed Feelings.

На 24 юни отново сме в Sofia Live Club, този път с Kake?, The Kobras, Нова генерация и Acrillics. Нова генерация няма нужда от представяне – емблематичната българска група е позната на всички почитатели на дарк уейв музиката. Между България и Лондон крачат The Kobras, съчетавайки източния мистицизъм и великобританския скептицизъм, обилно гарнирани с ударна доза рок звучене. Мултикултурната електронна формация Acrillics от своя страна e в съвсем друг жанр, или по-точно съчетание от жанрове. Резултатът е електронна музика, каквато не сме чували никога досега.

Стискаме палци времето на 25 юни да е хубаво, защото този път сме на открито. Под звездите над Колодрума се изправят Vianne, Dead Man’s Hat, Lola Marsh и Hayes & Y. Българо-американската певица Vianne е едва на осемнадесет години, но гласът й съдържа мъдростта на артист, два пъти по-възрастен от нея. Dead Man’s Hat пък съвсем наскоро пуснаха нов късосвирещ албум и нямаме търпение да се насладим на изящните хармонии, богатите аранжименти и кадифените вокали. Lola Marsh – още едно дуо, този път от Израел – демонстрират причините да са толкова широко признати от критиците и публиката. Любимците на родните меломани Hayes & Y са последното парченце от пъзела на една незабравима вечер.

Последният ден на фестивала също изобилства от разнообразни жанрове. От младия музикален тандем Молец можем само да очакваме запомнящи се парчета, изрисувани с богата емоционална палитра. Любуваме се на уникалния китарен стил на Silas Short, който идва чак от САЩ, а соул дуетът Children of Zeus чупи всички тенденции и показва истинската душа на този стил. Akua Naru е последното име от дългия ни списък, но далеч не е на последно място. След два напълно разпродадени концерта в София магнетичната певица се завръща, за да представи новия си албум The Black Magnificent.

Билетите за Sofia Live Festival са тук на цена 40 лева за еднодневен пропуск и 60 – за двудневен. За повече информация следим страницата на събитието във Facebook.