Името
Всъщност, пълното име на събитието е Sozopol Fest – July Morning, но това съвсем не значи, че изгряващото на 1 юли слънце ще бъде посрещнато с гласа на Джон Лоутън и песните на Uriah Heep. На плажа на Градина няма да звучи рок, но пък почти всички други съвременни музикални стилове са силно застъпени.

Скъпи гости
48-часовият музикален маратон стартира още в петъчния следобед на 30 юни и ще продължи без прекъсване до ранните часове на нощта на 1 срещу 2 юли. Основни участници в първия фестивален ден ще бъдат турският диджей Онур Енгин (само преди месец го видяхме в Sofia Live Club), ейсид джаз спецовете Incognito (едни от пионерите в жанра на британската сцена), както и техния добър приятел от Jazzanova Юрген фон Кноблаух, който ще се представи с ексклузивен диджей сет. На 1 юли пък ще звучи още доставен от Ник Уестън електро джаз от Острова, мадридски фънк от The Sweet Vandals (съвременна група, която обаче звучи в класическите фънк традиции от 70-те), както и винаги актуалният електронен саунд на холандците Kraak & Smaak (пристигат тук за трети път, но сега са с целия си бенд).

Наши хора
Силната селекция чужди диджеи и банди на Sozopol Fest е допълнена с поне толкова добър избор на български такива. В рамките на двата музикални дни (и нощи) на голямата фестивална сцена ще бъдат много подходящите за море Ъпсурт и Лора Караджова (заедно със задължителния при тях балет Нова), сладкогласните Белослава и Миленита, етно експериментаторът Kottarashky с неговия бенд, Dirty Purchase и фънк специалистите Tri O Five. Цялата веселба ще бъде поддържана и от солиден диджей състав, в който изпъкват имената на Ilko, Marten и Ramsey Hercules.

Спорт и музика
Гарантират ни още и още немузикални плажни забавления – уроци по екстремни спортове и всякакви други стандартни и нестандартни начини да се раздвижите.