На 23 март, от 19.00 ч. виртуозният изпълнител и композитор, кавалджията на света Теодосий Спасов ще гостува в Експо Баня София, заедно с двама музиканти, които също като него имат отношение към смесване на традиционната балканска музика с влияния от световната джаз, поп и етно музика. Мирослав Турийски-пиано и Александър Леков-бас са от Пловдив и са едни от най-активните млади музиканти, поддържащи джазовия клубен и концертен дух на града.
Концертът на Теодосий Спасов ще даде началото на изложба детски рисунки на тема „Вода”, организирана от фондация We Are Water, съвместно със Съюз Сороптимист Интернешънъл – България. Изложбата ще представи творби на деца от ателие Прегърни ме, дневен детски център за деца с увреждания Св. Николай Чудотворец, Бургас, от Дома за деца с умствена изостаналост Свети Стилян Пафлагонийски в с. Кошарица и други деца в неравностойно положение или със специални потребности.
На 24 март, най-малките ще са поканени да видят Приказка за Спасената Река – авторски екоспектакъл за деца на Свилен Стоянов