Ще влезем с теб в храма…
… на винтидж културата. Ще влезем двама, трима или действително голяма група приятели, но не и без входен билет. Пропускът за първия ден струва 9лв, за втория – 15, а за двата дни едновременно – 20. Разбира се, вариантът да решим в последния момент какво ни се прави през уикенда е винаги налице, затова и възможността да купим билетите си на входа e също налична (съответно 12, 18 и 25лв).

Рожден ден празнувам аз, рожден ден до късен час…
… купонът ще бъде у нас, биха могли да допълнят дамите от Sentimental Swingers, чиито трети рожден ден сме поканени да отпразнуваме шумно на 29 ноември от 23:00 в Sofia Live Club. Вера, Деси и Рони ще са в компанията на Михаил Йосифов секстет и Smugglers Collective, а за нас е важно да обуем най-удобните си обувки (защото от Lindyhop.bg са подготвили танци по двойки) и да не позволяваме градусът на настроението да спада.

Красотата, Санчо…
… ако ни позволите да перифразираме, защото тя ще е на върха на копието през целия 30 ноември в Mixtape 5. От 15:00 ще гледаме филм за легендарния татуист Сейлър Джери, от 17:30 на момичетата ще бъде обяснено как да се гримират като pin-up девойки от 50-те, а на момчетата (от 18:15) как да се бръснат по красическому с истински бръснач. В Pin-up бюти корнера дамите ще си правят безплатни прически, по-смелите – рокабили татуировки, а целодневния винтидж базар ще представи продуктите на над 15 артисти. Желателно е да приключим с външния си вид до 19:00, когато всички заедно ще започнем урок по характерни за рокабили културата танци.

Докато простосмъртните спят…
… ние ще си умираме от забавление, което започва още в 20:00 отново в Mixtape 5 със сет на Rockabilly.bg и Харис Гранис, китарист на гръцката рокабили банда The Bullets. Час и половина по-късно ще се развличаме с друга съседска рокабили група – Breathless, а веднага след тях ще пеем с цяло гърло в компанията на лондонските The Rocker Covers и техните big-boppin rockabilly кавърите на Green Day, Джеймс Блънт, Beastie Boys, Kings of Leon и A-ha.