На 37 години Росини вече се къпе в славата си на блестящ композитор, но никога не изоставя другата си любов – кулинарията. В дома си в Париж дава бляскави „музикални“ обеди, а в съботите 30 избрани гости се наслаждават на изисканите му блюда. На прочутия композитор се приписват около 50 рецепти, сред които салатата Фигаро от варен телешки език, канелоните ала Росини и разбира се легендарното Турнедо Росини.
Вкусът на музиката
Най-известният кулинар сред виолончелистите и най-известният виолончелист сред кулинарите – Йоланта Делибозова – Йоли, ще готви и свири за нас заедно с колегите си от камерен ансамбъл Колегиум музикум SZ на Държавна опера – Стара Загора и със специалното участие на сопраното Линка Стоянова.
Йоли ще приготви пред очите ни избрани ястия по рецепти на велики композитори-кулинари като Росини, Шуман и Бизе, а ние дегустираме ястията с препоръчани вина и напитки.