От 7 до 10 юли поляните в местността Св. Козма и Дамян над град Куклен (само на 15 км от Пловдив) събират хиляди преследвачи на мечти в съвместно съжителство сред природата. Заради емоциите, новите гледни точки, приятелите, музиката, гайдата, хорото, изгрева, боровата горичка и  малката рекичка. Четирите WakeЪп дни привличат вниманието ни с концерти, лекции за ума, практики за духа, кукери, нестинари, занаяти и работилници, демонстрации, вело преход, йога, медитация, огнено шоу, занимания за деца и още хиляди неща.

Музика
Не една, а три сцени – WakeЪп, Сфера и Айляшка, оформят музикалното звучене според всеки вкус и предпочитание. Теодосий Спасов и Иван Шопов идват с чисто нов проект на феста. Македонците от Foltin също са тук – очевидно оценила радушния прием, бандата често забива напоследък у нас. BAiLdSA от Гърция възнамерява да изсипе порядъчно количество балкан ска. Тричасов лайв обещават да направят двама диджеи – немец и австриец, със съвместния си проект Protonica. Транс музика ще пуска E-Mantra от Румъния. Списъкът нататък включва Ogi23, X-Team, Rebelites, Logo5, DJ Kundalini, Shrooms, Marshmellow, Balkan Khans, Paraplanner, Skill и още дузина други изпълнители.

Лекции и Практики
В теоретичната част на феста възвисяваме ума с познания за духовните ни водачи и се отправяме с помощта на такъв към миналите си животи. Разбира се, живеем тук и сега, затова са ни любопитни и практическите занимания по Винг Чун Кунг Фу, Играта Го, Медитация, Йога (на смеха и акро), Тай Дзи Цюан. По специално организиран веломаршрут начинаещи и напреднали могат да надграждат умения по планинско каране на колело с помощта на инструктор.

Занаяти и работилници
WakeЪп фестивалът запълва всяка свободна минута с арт ателиета по грънчарство, тепане на вълна, боди арт. Интерес към домашно приготвената бира събужда работилницата по пивоварство, от която се учим да различаваме вкусовете на занаятчийски приготвени напитки и дори сами да си направим такива. 

Демонстрации
Какво е Panopticum и защо ние като зрители сме важни за случването на това изкуство научаваме от сетивно-интерактивната инсталация, създадена специално за фестивала. Театърът на сенките и огъня Fireter обещава мистични нощни мигове с безброй превъплъщения в различни форми и състояния. Демонстрация с работилница ще има и по footbag, а ако все още не сте разбрали що е то хек, обуйте удобни обувки – ключови са в ритането на мъничка топка през мрежа. За тези, които търсят баланса в себе си, ще бъдат опънати различни по височина ленти, чиято цел е да ни запознаят със сравнително младия, но бързо добиващ популярност слаклайн спорт. По-напредналите вече правят адреналинови финтове върху тях, ние опитваме първите си крачки.

Програмата постоянно набъбва, следете новините на сайта и страницата на фестивала.

WakeЪп Fest е на 15 км от Пловдив, над град Куклен, от 7 до 10 юли

Билети от ticketlogic.bg