Програмата включва впечатляващи български произведения, които се отличават с жанрово и тематично разнообразие, както и 5 чуждестранни спектакъла на Игор Шугалеев от Беларус, Родриго Батиста от Бразилия, Inflexions от Франция, Нея Томшич от Словения и Мерседес Педроче от Испания.

Осем спектакъла, три танцови филма и специалният формат Show and Tell, който представя български трупи и проекти в развитие, са само част от събитията във фестивала. Те са съпътствани от богата паралелна програма, която ни среща с Томас де Франц и Браян Роджърс, знаменити имена на американската независима сцена. Гледаме премиерата на документалния филм Смехът и свободата, резултат от уъркшопа на египетския артист Ислам Елнебиши и Музей Дом на хумора и сатирата.

Сцените на Топлоцентрала, Дерида и Национален студентски дом отварят вратите си за всички събития в рамките на фестивала. Участваме в дискусии и други образователни модули с гост-лектори Христо Христозов, Стефан Щерев и Димитър Узунов, както и с представители на Европейската асоциация за независими изпълнителски изкуства и Платформата за изпълнителски изкуства в Берлин. Пълната програма откриваме тук.