Няма нищо по-хубаво от британското лято. Освен британският театър
Дистанцията между българския зрител и британската театрална култура отново се скъсява, при това драстично. Преди време България стана част от онези 200 киносалона в онези 22 страни по света, в които представления на Кралския национален театър в Лондон бяха излъчвани на живо чрез сателитна връзка. Сега събитието се повтаря. Cinema City отново очаква жадните за театрални зрелища, първото от които – Travelling Light, идва на 9 февруари. Следват ги плътно по петите още две постановки през март (1-ви и 29-и).

Travelling Light е мъничко Heavy
Новата пиеса на Никълъс Райт Travelling Light (Проблясъци) проследява ранните години на черно-бялото нямо кино и усилията, които костват на ентусиастите, заели се с правенето на подобни филми. Постановката е натоварена с послания, но не и с напрежение. Убедете се сами на 9 февруари от 21:00 (19:00 Лондонско време) в Cinema City. Ще видите едно малко източноевропейско село в началото на 20 век. Там един млад, 22-годишен мечтател ще иска да прави кино и ще успее, а 40 години по-късно, вече преуспял кинорежисьор, ще направи някои равносметки.

Да се греши е човешко
Шекспировата Комедия от грешки е следващата премиера, която ще стигне сателитно и до нас (1, 5 март). Сюжетът ще бъде изваден от оригиналната си вселена и запокитен в наши дни, където бродят трима чужденци, виждащи всичко наоколо за първи път. Две двойки разделени близнаци ще се щурат из един и същ град, без да могат да се срещнат нито за ден, а поредица от сбъркани самоличности ще доведе до тотална каша. Близо месец по-късно пък (29 март) ще гледаме Грешките на нощта на ирландския поет и драматург Оливър Голдсмит. Всички представления са на английски език със субтитри на български. Enjoy!