През последните години Малкият сезон ни спечели за верни фенове. Първо, защото е "по средата на нищото" – в летния не-културен сезон в София. Второ, защото атмосферата около театъра от следобед до късна вечер е адски приятна. И трето – разбира се, заради самия театър на сцената.
Малкият театрален фестивал включва постановки и дискусии (например за арт критиката в България), премиера на книга (Как се прави камбана) и пърформанси, инсталации, а също така и музикални събития. Ще имате възможността да чуете и видите пред театъра тази седмица групите Сума си маса, БГз, Попара, Froya, Джезве, H.M.S.U. На сцените на Сфумато ще представят новите си постановки студентите от Театрален колеж Любен Гройс (Огризки живот), от НБУ (Сватба – дипломен спектакъл на студентите на Снежина Петрова и Предназначено за събаряне – на студенти на доц. Ева Волицер), от Пловдивския театър (Напразни усилия на любовта – също дипломен спектакъл – на студентите на доц. Иван Налбантов) и други.
Отново ще можете да видите някои гостуващи на различни сцени постановки – като например сравнително новият танцов спектакъл спектакъл на Kinesthetic Project (на тандемът Станислав Генадиев и Виолета Витанова) Ductus в изпълнение на Асен Наков, Тунелджии (обичайно се играе в Art-Hostel), Преди закуска… От Бургас пък ни гостува танцова формация Дюн с две свои танцови представления – Danza и Кратък филм втора употреба.
В рамките на Малкия сезон ще има още и поезия (Dirtify/War X) и изложба (в галерия Васка Емануилова – с куратор Инна Павлова). Накратко – за всекиго по нещо.

Входът за всички представления е свободен.