New Kids from the Block

31 август 2023 - 15 октомври 2023

От май до октомври празнуваме в центъра на София с откритата сцена New Kids from the Block. Тя се завръща на 31 август след кратка почивка. Отвореното пространство за градска култура е домакин на ежеседмични концерти, арт работилници, постановки и танцови представления. Организатор е Фондация Арт Бюро, коятоцели да разнообрази културния живот, като улесни достъпа на публиката до съвременното изкуство. Насърчавайки интереса към него, се увеличава подкрепата към работата на артистите.

Пространството New Kids from the Block „дебютира“ миналата година, като даде възможност на артисти и танцьори да представят своите произведения. Същевременно бе домакин на куизове, дебати, уъркшопове, класове и обучения. То е съвместен проект на Street Chefs и Фондация Арт Бюро с подкрепата на столичната програма Култура.

На 31 август очакваме на сцената Brazil in Duo. Петър Терзиев и Вилизар Гичев представят програма с красиви и по-малко известни боса нова мелодии, джаз стандарти и нови авторски произведения.

През септември ни очакват още музикални изпълнения. Инструменталистите Иван Стилиянов и Магдалена Петрович ни представят джаз, етно и танго репертоар на 8-и. За любителите на инди рок музиката New Kids from the Block са поканили на 15 септември People of Maha. Ако сме в настроение да танцуваме, следим за участието на Teddy Velvet Band на 16-и и Latino Kopeles на 17 септември. На 23-ти Вили Стоянов ни посреща с класически и съвременни брас парчета, авторски пиеси, както и любимите си композиции.

Театрални постановки са подготвени и за малки, и за големи. На 1-ви гледаме Двойно дъно – авторско кабаре на Ана Батева и Любомир Колаксъзов, а на 2-ри – Портокалите или любовта към… Очакват ни и две импротеатрални представления – Софийски криминални истории на 7 септември и Клонираните на 28-и.За децата са подготвени постановките Фабрика за приказки на 9-и и японската пиеса Гон, малката лисица на 17 септември.