Основна сцена
Събитията на Основна сцена стартират в 10:00 с изложба на на младата фотографка Тони Перец, която подари и визията на общото театрално събитие във Варна. Изложбата надниква в живота на сцената и зад кулисите на Варненския драматичен театър.
Театралната програма на тази сцена започва в 15:00 с двата фарса по Молиер Брак по принуда и Рогоносец без рога. От 18:00 в Ротондата (фоайе първи балкон) следва Танго с Пиацола – концерт-спектакъл по музиката на Астор Пиацола, в който струнният квартет Арте, контрабасистът Григор Джанев, пианистът Руслан Павлов, оперната певица Станислава Марчева, драматичната актриса Веселина Михалкова и художничката Тереза Зиковска ще предадат, в синтез от различни изкуства, духа и енергията на аржентинското танго. В 22:00 е последната постановка – Опасни връзки.

Сцена Филиал
Събитията на сцена Филиал стартират в 13:00, когато завесата ще се вдигне за премиерата на Блудният син, дело на Творческа работилница Всичко е театър. Това е театрален спектакъл, създаден от непрофесионалисти, обучавани и консултирани от професионални творци. В 18:00 на сцената ще излязат и странните герои от очарователната комедийна приказка на режисьора Георги Михалков по пиесата Глупаци на Нийл Саймън.

Куклен театър
Кукленият театър се включва в събитието с постановката Мълчаливи предания от 19:00.

Мълчаливи предания е опит със средствата на танцовия театър и мултимедията да се изгради образния свят на две български предания за самодиви, обединени в общ сюжет.