На 5 юли в 20:30 пресичаме границата с друг свят с едно емоционално джаз пътешествие, павирано с песните от първия съвместен албум на Мария Ангелова и Боян Ангелов. Проследяваме етапите, през които преминават мъжът и жената в търсене на любовта. В музицирането откриваме препратки към българския фолклор, аранжирани в многогласни хармонии и преплетени със съвременни музикални стилове.
На 8 юли по същото време пък се понасяме в безметежната лятна атмосфера, поведени от вокалите на Весела Морова и аранжимента на Любомир Денев (пиано) и Петър Момчев (саксофон).
Следващата вечер сме на закрито, но пък времето и без това обещава дъжд и гръмотевици. Гледаме джаз-операта от Любо Денев Вечеря в Манхатън, която разказва историята на разочарована от съдбата си актриса в провинциален театър. Главната героиня се бори с вътрешния конфликт между мечтите на младостта и реалността, загубата на илюзиите и неудовлетвореността от работата. Не можем да пропуснем да отбележим, че композиторът е автор както на музиката, така и на либретото, което превръща спектакъла в едно завършено и цялостно произведение.