Посрещаме лятото в града със Sofia Summer Fest

Летният фестивал на София Sofia Summer Fest се завръща с четвъртото си издание, което ни посреща от 30 юни до 30 септември на познатата локация в Южния парк 2, зад музея Земята и хората. Обещана ни е 90-дневна разнообразна програма, която среща столичаните и гостите на София с много концерти, театрални постановки, храна и напитки и цялостно фестивално настроение в сърцето на града.

Фестивалът започва в последния ден на юни и се открива с познатото от миналата година събитие Sofia Finest, което продължава до 2 юли.  Тазгодишното издание е обединено под мотото „Ако животът беше коктейл…“. Фестивалът ни откъсва от работното ежедневие и градската натовареност и ни напомня, че дори и далеч от морето, лятото е тук.

Всеки един от трите дни на Sofia Finest е с различна тема. На 30 юни фокусът е върху изкуството и ни очаква изложба с произведения на популярни артисти от различни сфери и специално театрално шоу. Първият ден на юли е с акцент върху музиката и ни сблъсква с ритмите на DJ Marten и DJ Artone, като веднага след техния музикален сет ни очаква първият концерт от лятното турне на Орлин Павлов  & Live Band. Последният ден от откриването е посветен на темата за пътешествията и ни повежда на вълнуващо приключение из близки и далечни страни, слушайки фантастичните истории на пътешественици, докоснали се до най-различни народи и култури. Работното време за трите дни е от 16:00 до 22:00.

След Sofia Finest на първо място ни очаква богата юлска програма, която е наситена с театрални постановки, музика и немалко детски спектакли, които по традиция се провеждат през уикенда. Акценти в юлската програма са постановките Баща ми се казва Мария и Игра за двама, прожекцията на българския филм с участието на Яна Маринова Игра на доверие и концертите на Керана и Космонавтите. Освен това ни очакват няколко по-необичайни комедийни шоута, хип хоп фестивал и базар.

Кога точно се провеждат те и другите събития от фестивала, можем да видим тук, където следим цялата програма на фестивала до септември.