Лекция 3 – Възгледите на един учител за силата на словото
10 и 13 юни, 21:00
След всеизвестните му лекции за народното творчество и всеобщата просвета, осем години по-късно Камен Донев застава пред публика, за да сподели разсъжденията си и за словото. „За мен то е парапет, мост, брод, по който да вървя в живота. За съжаление рядко го използваме за утеха“, казва той в bTV по повода и не навлиза в повече подробности за съдържанието, за да чуем и усетим на място силата на думите му.
На живо
15 юни, 21:00
Алекс Сърчаджиева открехва вратата за най-трудните и най-хубави моменти от живота си с помощта на драматурга Яна Борисова (автор на Малка пиеса за детска стая, Приятнострашно и Хората от Оз) и под режисурата на Димитър Коцев – Шошо. Заявката, която тя дава, е, че ще сподели истории за мигове, които ще изненадат дори близките до нея хора. Сядаме отсреща като слушатели.
Мистериите на траките
16 юни, 21:00
Под същото заглавие през 2018 Казанлъшкият театър качва на сцена мултимедиен спектакъл, който запознава публиката с тайнството, мистиката и културата на една от най-древните цивилизации. Днес идеята е почти същата, но както споделя директорът на театъра Димитър Кабаков, в това представление фокусът е по-скоро върху вечната история на Орфей и Евридика.