Основните места, на които ще се случват предварително заплануваните събития, са Червената къща – тук ни чакат видоепрожекции и публични лекции и студио Даухаус, където ще протичат експериментални занимания по групи, с видеоартисти и пърформъри от Театър на голия охлюв.
Тази година програмата е адски натоварена, затова скицираме основните акценти – например включването на американския художник от руски произход Тед Ефремов на 16 май на Шипка 6. Неговият спектакъл с участието на Ребека Паркър 24-часов разговор поставя интересни въпроси, свързани с изкуството и света. Началото е в 12:00 и ще продължи точно едно денонощие. По-нататък по време на феста в ателие Пластелин Ефремов ще се включи и в дигитален мост между София и Ню Йорк, озаглавен Electric Kids Performance Еxchange. Тазгодишният ъндърграунд фест тръгва с бриф Кризисно издание без участието на София и ще има динамично променяща се програма.
 
Фестивал Sofia Underground съществува от 1997 и е едно от най-емблематичните събития на съвременното изкуство в България.

За повече информация и програма на фестивала посетете блога на
http://sofiaunderground.blogspot.com