ХЕНРИ IV
Народен театър, 12 февруари, 19:00
Лилия Абаджиева поставя тази пиеса на Луиджи Пирандело като въпрос: дали е "хронология на едно полудяване", или пък най-съзнателен избор, когато човек бяга от миналото и настоящето без никога да излиза от роля?

МЕСЕЦ НА СЕЛО

Младежки театър, 13 февруари, 19:00
Класиката на руския писател и драматург Иван Тургенев сега е на сцена от Стилиян Петров, за да разкаже как в едно дворянство любовта се разминава с всички свои податели и получатели.

КОМИЧНАТА ИЛЮЗИЯ
Българска армия, 14 февруари, 19:00
Репликите в рима, написани някога от Пиер Корней, слушаме под режисурата на Васил Дуев, който описва живота на една трупа: буквално като театър, но и като негова метафора.

СЪН
Théatro, 15 февруари, 11:00, 14:00 и 18:00, 16 февруари, 11:00
Магда Борисова казва за пиесата си, че е "смесица от фентъзи и символизъм" с действие в страната на сънищата, където героите един след друг се опитват да прехвърлят моста и да се събудят в реалността.

ПРИЯТЕЛИ?
I AM Studio, 16 февруари, 19:00
Какво щеше да стане, ако за два часа наемахме някого за приятел? Това е изходната точка в режисьорския дебют на Николай Кенаров, който интерпретира пиесата Гарфънкъл търси Саймън на Здрава Каменова, за да потърси формулата за едно приятелство.

Билетите за всички постановки са на eventim.bg