Жанр: мюзикъл
Автор: Текст: Александър Динералис по сценария на едноимения филм на Лорънс Каздън
Режисьор: Борис Панкин; Диригент: Страцимир Павлов
Сценография: Денис Иванов
Костюми: Първолета Чавдарова - Летиция
Хореография: Анастасия Неделчева
Превод: Даня Доганова, Борис Панкин
Участват: Манал Ел Фейтури, Орлин Горанов, Нора Караиванова, Станислав Кондов, Димитър Костадинов

Мюзикълът Бодигард е сценична адаптация на легендарния филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. В него са включени всички култови песни на легендарната певица. За българската продукция на Държавна опера Варна са поканени Орлин Горанов в ролята на бодигарда Франк Фармър, английската мюзикълна и филмова актриса Манал Ел Фейтури в ролята на суперзвездата Рейчъл Марон и нашата млада певица и актриса Нора Караиванова в ролята на Ники Марон – сестрата на Рейчъл.
Гастролът на автентична английска мюзикълна актриса от Уест Енд е прецедент в историята на мюзикъла в България. И със сигурност този прецедент ще стане практика, каквато има при гастролиращите у нас международни творци в класическата музика.

Сюжетът следва плътно сценария на Лорънс Каздан за филма Бодигард. Франк Фармър (Орлин Горанов) – бивш агент на Сикрет Сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом е нает за личен бодигард на суперзвездата Рейчъл Марон (Манал Ел-Фейтури) – певица и актриса номинарана за Оскар в категорията „главна женска роля“. Рейчъл получава поредица от смъртоносни заплахи от неизвестен преследвач. Рейчъл се отнася враждебно към появата на Франк в живота си. Но с времето Франк печели доверието и на сина, и на сестрата на Рейчъл – Ники Марон (Нора Караиванова), която е очарована от Франк. С времето Рейчъл все повече опознава Франк и между тях се появяват романтични чувства, докато Франк в сътрудничество с агента от ФБР Рей Корт (Станислав Кондов) се опитва да разкрие самоличността на Преследвача (Димитър Костадинов). А той е все по близо до Рейчъл. Кулминацията е в нощта на наградите Оскар и финалният опит на Преследвача да отнеме живота на Рейчъл.