Брилянтин

Жанр: мюзикъл
Автор: Джим Джейкъбс, Уорън Кейси и Робърт Стигууд
Режисьор: Сребрина Соколова; Диригент: Страцимир Павлов
Сценография: Иван Токаджиев
Костюми: Ася Стоименова
Хореография: Надя Димокова
Участват: Велин Михайлов, Марина Георгиева, Моника Иванова, Светлозар Начев, Калоян Лулчев, Георги Тодоров, Борис Атанасов, Зои Бошнакова, Ирен Лазарова, Мойра Янкова, Мария Анастасова, Антоанела Петрова, Илко Захариев, Нейчо Петров – Реджи, Лев Караван, Георги Иванов, Лилия Илиева, Йоан Попов

Действието в мюзикъла се развива в края на 50-те години на 20 век, в Чикаго, Илинойс. Запознава ни с ежедневието, проблемите и радостите на десет тийнеджъри от гимназия Райдел. Те са на прага на завършването си и в тази връзка, свързаните проблеми като тийнеджърска бременност, насилие на банди, натиск от връстници, е естествена основа на драматургията. Въпреки тази сложна и сериозна проблематика, мюзикълът се възприема изключително леко и забавно, благодарение на своята музика и действен хумор в диалозите.
Именно със своята проблематика, този мюзикъл звучи актуално при всяко поколение. Конфликтът между желанието да се живее пълноценен живот на възрастните и липсата на житейски опит, е заложен в механизма на израстването на човека. Главните персонажи са уникални, цветни и различни. Основен проблем на социума е, как тази човешка цветност и уникалност, да се впише в цялото, в общото, да запази индивидуалността си и с това да не разруши общността. Този проблем е и в основата на концепцията на настоящата постановка.