„Фантомът на операта“ превзема Зала 1 на НДК

Жанр: театрална постановка
Автор: Андрю Лойд Уебър
Музика: Андрю Лойд Уебър, Диригент: Джон Ригби
Участват: Надим Нааман, Хариет Джоунс. Лара Мартинс, Карлота, Валери Кутко, Мадам Жири, Дъги Картър, Раул

Прочутата постановка на Уест Енд и Бродуей Фантомът на операта превзема София през април. Признатата за една от най-красивите, докосващи и зрелищни продукции в историята, гледана от над 160 милиона души в над 40 страни и близо 200 града, гостува на Националния дворец на културата в 12 последователни вечери.

Най-популярният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър е и един от най-успешните в историята на развлеченията, като може да се похвали с това, че е най-дълго играният спектакъл на Бродуей. През 2018 той отбеляза 30 години на сцена с впечатляващите над 13 000 изиграни представления. Спектакълът има над 70 престижни театрални награди, включително седем награди „Тони“ и четири награди „Оливие“, включително за най-добър мюзикъл.

Фантомът на операта е базиран на класическия роман на Гастон Льору, който се развива в Париж пез 30-те години на минали век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, Фантома я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат на събитията, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.

В ролята на Фантома гледаме британския актьор и композитор Надим Нааман, завършил Кралската музикална академия в Лондон, изпълняващ ролята на Фантома вече 17 години. В образа на Кристин влиза британката Хариет Джоунс, направила дебюта си на Уест Енд в Нer Majesty’s Theatre, именно в ролята на Кристи Дайе.

Спектакълът събира близо 100 актьори, музиканти и симфоничен оркестър със спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма. Слушаме вълнуващите The Phantom of the Opera, Think of me, Music of the Night и много други на живо.

Фантомът на операта идва по споразумение с Really Useful Group. Това е оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Really Useful Group е компания на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като Котките, Исус Христос Суперстар, Евита, Sunset Boulevard и други.

Програма