Лешникотрошачката

Жанр: балет
Автор: по музика на П. И. Чайковски
Режисьор: проф. Хикмет Мехмедов; Възстановка: Галина Калчева
Сценография: Радостин Чомаков
Костюми: Радостин Чомаков
Хореография: проф. Хикмет Мехмедов
Участват: Солисти и ансамбъл на балета към Държавна опера - Бургас, ученици от балетните паралелки на НУМСИ Проф. Панчо Владигеров и ДБТ Капка

Бургаската опера представя традиционното празнично представление Лешникотрошачката, по музика на П. И. Чайковски, постановка и режисура – проф. Хикмет Мехмедов. Балетната феерия е сътворена по популярната приказна история на Е.Т. Хофман. Чрез средствата на изящното танцово изкуство, артистите от балетната трупа на Бургаската опера ще разкажат отново историята на Маша, приключенията й във вълшебния свят на сънищата и приказната метаморфоза, превърнала Лешникотрошачката в принц, с когото преживяват чудни приключения в една бленувана реалност.

Освен солистите и ансамбъла на балета на Държавна опера – Бургас, в сценичната феерия ще вземат участие и възпитаници от балетните паралелки на НУМСИ Проф. Панчо Владигеров – Бургас и Детски балетен театър Капка. Пищната сценография, издържана в приказна коледна стилистика, както и изящните костюми, са създадени от художника Радостин Чомаков.

Програма

Държавна опера Бургас
09 декември: 16:00
19 декември: 19:00