Спящата красавица

Жанр: балет
Автор: по приказката на Шарл Перо
Режисьор: Мария Илиева
Сценография: Иван Савов
Костюми: Мария Блажева
Музика: Пьотър Илич Чайковски, диригент: Андрей Галанов
Хореография: Мариус Петипа
Участват: Боряна Петрова, Емил Йорданов, Памела Пандова, Ралица Илиева, Еленко Иванов, Людмила Илиева, Теодор Воденичаров, Деян Иванов и др.

В двореца на крал Флорестан XIV има голямо празненство по случай кръщенето на новородената им дъщеря Аврора. Присъстват много гости. Кръстницата на Аврора – Фея Люляк е довела със себе си добрите  феи, за да поднесат своите дарове. Малко преди тя да поднесе и своя дар на принцесата, Церемониалмайсторът  изплашен съобщава, че е забравил да покани Фея Карабос , която вбесена и обидена идва към двореца. Всички се ужасяват, защото познават нейния гняв. Кралят и Кралицата ѝ се извиняват, но тя е непреклонна– Аврора ще бъде умна и красива, но при първото си убождане от игла ще заспи вечен сън. Присъстващите са отчаяни. Фея Люляк не може да отмени проклятието, но се опитва да го смекчи –  принцесата ще бъде в плен на съня до мига, в който един прекрасен принц ще я събуди с целувка.

Познатата история за Спящата красавица оживява на сцената на Софийска опера. Вълшебна музика и танци ни пренасят в приказния свят на Аврора по един нов и вълнуващ начин.

Програма

Софийска опера и балет
27 юни: 19:00
28 юни: 19:00