Жанр: танцово представление
Режисьор: Драматургия: Давид Гутиерес, Паула Рейес; Интерпретация: Монсерат Понс
Музика: Китара: Жорди Чентено; Глас: Жоел де Пепа, Рафа Буено; Перкусии: Антонио Вилаверде; Пиано: Алехандро Мартинес; Флейта и саксофон: Рафа Паломарес
Хореография: Давид Гутиерес и Паула Рейес в сътрудничество с Таня Мартин, Карлос Ромеро и Кости ел Гато
Участват: Давид Гутиерес, Паула Рейес, Клаудия Мартинел, Естефания Майс, Андреа Амая, Юдит Перес, Алба Сото, Мария Бардолет, Беатрис Родригес, Юдит Маргон

Фестивалът отново среща своята публика с Фламенко Балет Барселона и неговата нова продукция Страст. Спектакълът пренася публиката в света на интригата, сложната динамика на страстта, любовта, лудостта и трагедията. Пресъздава един завладяващ свят в стила на Фламенко Балет Барселона, който съчетава традиционното фламенко с елементи на съвременен танц и нова  музика, изпълнявана на живо от шестима музиканти.
Трагична история за желание и страст, в която главният герой е погълнат от съмнение, гордост и лудост, заплашващи връзката с голямата му любов и обричащи го на самота и отчаяние.

Хореограф и солист в спектакъла е Давид Гутиерес. Той основава Фламенко Балет Барселона през 2017 като международна компания, която се стреми да популяризира наследството на испанския танц и да го продължава в съвременността в диалог с други форми. Гутиерес е признат за един от най-талантливите фламенко артисти в Испания и неговата компания добива широка популярност в цял свят.

Спектакълът е част от програмата на Международен театрален фестивал Варненско лято 2023.