Утре след днес

Жанр: театрална постановка, танцово представление
Режисьор: Раду Поликтару
Костюми: Анна Ипатиева, Артем Шошин
Хореография: Раду Поликтару
Участват: балет на Държавна Опера Пловдив

Утре след днес е танц-театър от световноизвестния хореограф Раду Поликтару. Състои се от две части: Дъжд (по музика на Й. С. Бах и песни от народите) и Утре (по музика на Ф. Шопен).

Дъжд е философска история, представена в хореографска сюита, която разказва за съдбите на хора, събрани неволно в едно време и пространство. Етническата музика, в съчетание с енергичните прелюдии и фуги от Добре темперирано пиано на Й. С. Бах, представляват прекрасна основа за танцовия театър на Раду Поклитару.
Творческата концепция на спектакъла изниква от музиката и въплъщава авторската идея: различните култури и душевности на нациите се обединяват около общочовешки ценности. В центъра на творбата на Раду Поклитару стоят хората и човешките чувства.

Нашето „Утре“ разказва за нас, за тези, които живеят тук и сега, творят големи неща, откриват и грешат, обичат и мразят… Това, което вършим в момента – къде отиваме и какво правим, определя бъдещето ни за ден, седмица, година. Самите ние решаваме какво ще бъде нашето УТРЕ след днес и живеем изцяло за него сега!

Поне веднъж в живота си всеки от нас се е замислял за факта, че историята на нашия ежедневен живот се характеризира не от действията от вчера, а от това, което се случва днес. Животът не търпи забавяне. Всеки миг на настоящето заема специално място в историята на миналото и формира утрешния ден.

Програма

Драматичен театър Пловдив
05 март: 19:00 (Голяма зала)