Бодигард

Жанр: мюзикъл
Режисьор: Борис Панкин
Музика: диригент - Страцимир Павлов
Хореография: Анастасия Неделчева
Превод: Даня Доганова, Борис Панкин
Участват: Манал Ел Фейтури, Орлинг Горанов

Мюзикълът Бодигард, носител на множество международни награди, впечатляващ с оригиналната си музика, зашеметяваща хореография, бляскави костюми и спираща дъха сценография оживява на сцената на Опера Варна. Очакват ни цяла вечер хитове, като Queen of the Night, One Moment in Time, Run to you, I Have Nothing и една от най-великите песни на всички времена I Will Always Love You.

Сюжетът на мюзикъла следва плътно сценария на Лорънс Каздан за филма Бодигард. Франк Фармър – бивш агент на Сикрет Сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом, е нает за личен телохранител на суперзвездата Рейчъл Марон – певица и актриса, номинирана за Оскар в категорията „Главна женска роля“. Рейчъл получава поредица смъртоносни заплахи от неизвестен преследвач. Тя се отнася враждебно към появата на Франк в живота си, но с времето той печели доверието на сина и на сестрата на Рейчъл – Ники Марон, която е очарована от Франк.

След премиерата му през 2012 година в Лондон мюзикълът обикаля няколко континента. Навсякъде той е адаптиран на националния език на страната, в която е представен, като песните остават в оригинал – на английски. В България в ролята на Рейчъл Марон влиза актрисата Манал Ей Фейтури, а в тайния агент Франк Фармър се превъплъщава Орлин Горанов. Ролята на Ники Марон е поверена на гласовитата Нора Караиванова.