Жанр: театрална постановка
Автор: Татяна Йолинска
Режисьор: Ахмет Исмаил
Сценография: Доменика Тодорова
Музика: Преслава Божидарова
Участват: Татяна Йолинска

BURNOUT е авторски моноспектакъл, вдъхновен от лични истории на младо момиче, което се опитва да събере частите от себе си и да намери пътя си.

Основните теми, които спектакълът засяга са границата между реално и нереално, живот и смърт, надежда и загуба. За основа се ползват текстове и на А. П. Чехов и Уилям Шекспир, които в хода на представлението претърпяват тотална деформация.

Четирите основни персонажи са архетипни, обединяващи образи. Проблемите им са проблеми на всеки един от нас. Минават през лутания, надежди, разочарования и изкупление.

Жанрът клони по-скоро към сюрреалистичното, изкривеното, въображаемото. За сценография са използвани вералитни плоскости, които позволяват да се постигне и външно визуално изкривяване, деформиране и объркване, както и затварящи пространството найлони, които допринасят за смачкано, притиснато усещане и хладна отчужденост. Музиката е смесица между класическа цигулка, пиано и балкански ритми със съвременна нотка. Тя също претърпява постепенна деформация и разпад. Времето, в което се развива действието е неопределено. Сега, преди и винаги.

Програма

Yalta Art Room
05 юни: 19:30


Може също да ти хареса

След дъжда

от Веселин Дамасков Прочети още

Кральо Портальо

от Програмата Прочети още

Премахни от приятели

от Програмата Прочети още

Чичовци

от Програмата Прочети още

Dance Generator

от Програмата Прочети още

Критична маса

от Програмата Прочети още