Жанр: театрална постановка
Автор: Юта Ферберс, Светлана Панчева
Режисьор: Робърт Уилсън, Анн-Кристин Ромен
Сценография: Робърт Уилсън, Мари де Теста
Костюми: Яши Табасоми
Музика: Дарио Фели
Участват: Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Жаклин Даскалова, Василена Винченцо, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Валентин Ганев, Зафир Раджаб, Константин Еленков, Стефан Къшев и др.

The New York Times описва Робърт Уилсън като „най-големия американски – а може би световен – авангарден театрален артист“. Неслучайно гостуването му в България е важно – за своите близо 60 години активна работа той създава собствена компания за експериментален театър в Ню Йорк, въвлича в нея едни от най-обещаващите хореографи в света и прибира куп международни награди.

На въпроса, как решава да постави Бурята тъкмо в Народния театър, той отговаря, че е получил покана за страна, която не познава, а това му се е сторило достатъчно добра причина да се впусне в подобно приключение. Както обаче сам подчертава, неговият театрален език е основно визуален и започва на първо място с мисъл за осветлението, декорите и хореографията, а едва после – с тази за текста, затова и представленията му говорят на универсален език. Що се отнася до последното, в ядрото му лежи пиесата на Шекспир, която хвърля зрителя в окото на магическа буря и гледа към темите за илюзията, предателството, любовта и прошката.Може също да ти хареса

След дъжда

от Веселин Дамасков Прочети още

Кральо Портальо

от Програмата Прочети още

Премахни от приятели

от Програмата Прочети още

Чичовци

от Програмата Прочети още

Dance Generator

от Програмата Прочети още

Критична маса

от Програмата Прочети още