Жанр: театрална постановка
Режисьор: Петър Петров - Перо
Сценография: Никола Колев
Музика: - Добромир Кисьов
Превод: Нева Мичева
Участват: Веселин Петров, Майа Тинкова, Боян Петров, Нено Койнарски

Времето и мястото са неопределени. Един мъж препуска с мотора си през дебрите на своите сънища, за да посрещне раждането и смъртта на незаченатото си дете, масов атентат в Дакота, изневярата на жена си и редица други събития, които проеобръщат изцяло представата му за света.

Иполит има отлична и доходоносна професия, жена, която го обича, висок социален статус – всичко, за което един мъж може да мечтае. Той изживява Американската мечта. След травмата на главата, която получава в мотоциклетна катастрофа, Иполит отключва „дарба“, която заплашва да се превърне в проклятие и да разруши целия му живот.

„Исках да се поровя в нечий помътен разсъдък, в главата на човек с разбъркани мисли, който се мъчи да си обясни какво му се случва. Историята спонтанно си налучка логиката – особена и непонятна логика, като тази на безумците.“ – това пише самият Галсеран за една от първите си пиеси – „Дакота“ – там, където „фантазиите се превръщат в истина“… И човекът, който сънуваше бъдещето, намери мястото си на света.“Може също да ти хареса