Жанр: танцово представление
Автор: Мария Нурмела и Виле Ойноне
Костюми: Тео Клинкард
Музика: Джеймс Кийн
Хореография: Тео Клинкард
Фотографи: Оливия Хансън, Каролина Корвуо, Виктор Дмитриев, Аксели Каукоранта
Участват: Мария Нурмела и Виле Ойноне

Дните е танцов дует, измислен и изпълнен от известните финландски танцьори Мария Нурмела и Виле Ойнонен. По тяхна покана прочутият английски хореограф и дизайнер Тео Клинкард доразвива работата им, като въвежда практика на съавторство, чрез която представлението се пренаписва наново на всяко място, където се изпълнява.

Момент след момент, докато физическите параметри се променят, двете тела в безмилостен диалог обхващат сложността на споделянето на живота с друг. Разгръщащият се разказ е като огледало към собствения ни живот, поставяйки под въпрос начина, по който управляваме властта и как се справяме с желанието си за връзка с някого.

На всяко място Мария и Виле провеждат уъркшопи за хора над 60 годишна възраст, от които избират двама души, които да станат част от самото представление. Този елемент от продукцията се оказа невероятно богат за всички участници, предлагайки така необходимата възможност за творчество и социално включване на една уязвима група и поставяйки проблема за остаряването и достъпа на възрастните хора до културен живот. Включването на тези възрастни местни танцьори придава на дуета осезаема свързаност, действайки като напомняне на публиката, че това може да е историята на всеки.