Духът на Китай – танцов спектакъл

Жанр: танцово представление

Духът на Китай е танцово представление в традиционен китайски стил, съчетано с емоционалния и енергичен дух на млади китайски изпълнители. Традиционни китайски народни и класически танци ни омайват с колоритни елементи и богат фолклор на сцената на Топлоцентралата на 20 юли. Заедно се наслаждаваме на традицията, пресъздадена в настоящето и преотркиваме нейната красота в един необикновен пърформанс.

В представленеито гледаме танцьори от Фолклорен танцов ансамбъл към Пекинската танцова академия (Bejing Dance Academy). Разположена в квартал Хайдиан, с живописния парк Zizhu (Пурпурен бамбуков парк), точно от другата страна на улицата, Beijing Dance Academy е най-добрата институция за висше танцово образование в Китай. Създадена като Beijing Dance School през 1954 г., тя се развива в Beijing Dance Academy с одобрението на Министерството на културата през 1978 г. В момента Академията има над 580 преподаватели и персонал и над 2000 студенти.

Всяка година танцовите компании и делегация към Академията посещават десетки държави по света, в които представят малка част от богатата култура на Китай. Те идват в България на 20 юли, за да ни представят едно необикновено преживяване с танцовия си спектакъл Духът на Китай.Може също да ти хареса