Два билета до Майорка

Жанр: театрална постановка
Автор: Ричард Бийн
Режисьор: Андрей Аврамов
Сценография: Невена Белева
Костюми: Анелия Райкова
Музика: Андрей Аврамов
Превод: Андрей Аврамов
Участват: Александра Сърчаджиева, Александър Григоров, Анджелика Джамбазова, Борислав Захариев, Елена Атанасова, Константин Икономов

Два билета до Майорка с оригинално заглавие Слуга на двама господари е съвременна адаптация на английския драматург Ричард Бийн по класическата италианска комедия на Карло Голдони. Заглавието бе определено като театрално-комедийния хит на предходното десетилетие и в продължение на повече от шест сезона не слезе от сцените на Уест Енд в Лондон и Бродуей в Ню Йорк. Невероятният актьор Джеймс Кордън, изпълнител на главната роля в английската продукция, бе отличен с наградата Тони за мъжка роля и наградата Драма Деск за театрални постижения в Ню Йорк. Освен това комедията получава четири награди на критиците, включително и за нова пиеса.

В спектакъла се преплитат в пъстра амалгама теми като престъпност, секс и пари. Преследвайки егоистичните си интереси, героите изпадат в нелепи ситуации и взимат прибързани решения, а намигването към съвременността още повече усилва комедийния ефект. Представлението активно въвлича публиката в импровизациите и я приканва да се включи в действието.

Програма

Сатиричен театър Алеко Константинов
28 април: 19:30 (Голяма сцена)