Джийвс и Устър в Пределно неясно

Жанр: театрална постановка
Режисьор: Валентин Ганев
Сценография: Красимир Вълканов
Костюми: Красимир Вълканов
Музика: Слав Бистрев
Превод: Радослав Петкашев
Участват: Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев

Джийвс и Устър в Пределно неясно е театрална терапия, забъркана от Валентин Ганев в сценичната среда на Красимир Вълканов и под звуците на Слав Бистрев.

Безпределните Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев приповдигат неясната завеса на театралното задкулисие в едно лудо джентълменско надиграване. Трима актьори в дванайсет роли преследват една крава в полукриминално любовно судоку с политическо намигване. И всичко това – на ръба на провала. Кръстанов, Бахаров и Пеев си партнират на сцената за втори път след успеха на Отчаяни съпрузи, като този път жонглират с емблематичните герои на легендарния Удхаус.

Действието се разхожда по ръба на абсурдизма с типичния британски усет за комичното. Изобретателната драматургия и остроумните диалози отмерват забързания ритъм на представлението, за да ни оставят без дъх от смях. В центъра на историята е знаковото дуо на Удхаус – Бърти Устър и неговият верен иконом Джийвс, които познаваме добре от цялостното творчество на великобританския автор.

Този път около Устър се завърта метасюжет или пиеса в пиесата. Решението да постави моноспектакъл за скорошните си преживявания в една селска къща, той се обръща към Джийвс за помощ, но тревогите му не спират до там – подготовката на спектакъла повлича след себе си лавина от проблеми, интригите се завързват все повече и довеждат до потенциален годеж с катастрофални последствия.

Програма

Théatro
07 юни: 19:30 (Голяма зала)
22 юни: 19:30 (Голяма зала)