Една крачка напред

Жанр: театрална постановка
Автор: Съби Събев
Режисьор: Съби Събев
Сценография: Даниела Андонова
Участват: Здравко Здавков, Красен Ханджиев, Стефан Стоянов и Тино

Една крачка напред е нова българска театрална комедия, която среща в едно доста бедно и мизерно таванско помещение четирима души. Всеки един от тях страда от личните си и професионални неуспехи.

Младият и неуспешен писател Кирил Хаджи-Мишев (Здравко Здравков) се нанася в единствената квартира в този голям град, която може да си позволи. Това е пригодено за “живеене” таванско помещение, собственост на хазяина Ветко (Стефан Стоянов). Освен с плъх и семейство хлебарки, Кирил трябва да си дели този „апартамент“ и с Хрисим (Красен Ханджиев). Хрисим е колкото и млад, толкова и отчаян човек, който е застанал на ръба на сградата и е готов да направи една крачка напред, да скочи от парапета и по този начин да сложи край на живота си, заради несподелена любов. Освен всичко това, Кирил Хаджи-Мишев разбира, че трябва да дели “удобствата” на този “апартамент” и с Тино (Тино) – уличен музикант, който вярва, че е роден за голямата сцена, и който смята, че свирейки на тротоара вече се е качил на нея, защото все пак “Целият свят е сцена…”.

 Защо Хрисим е готов да се раздели с живота си? Ще успее ли Кирил да убеди Хрисим, че има смисъл да живее? Ще успее ли Ветко да събере парите за наема? Отговорите на тези въпроси се крият в час и половина смях с тези четирима герои /без да броим плъха/.