Горката Франция

Жанр: театрална постановка
Автор: Жан Ко
Режисьор: Богдан Петканин
Участват: Фахрадин Фахрадинов, Александър Дойнов, Александър Кадиев, Анелия Луцинова, Катерина Евро

В една мъглива есенна парижка утрин, под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и мириса на току-що изпечени кроасани, изсвирват спирачки на такси. Такси, познаващо нощта и срамните парижки утрини. Такси, което знае колко непредвидим може да бъде Париж… и един човешки живот.

Една обикновена фамилия е нападната от ужасяващи обрати на съдбата, които не могат да бъдат понесени с лекота дори в една разкрепостена Франция. Виктор Табуре е изоставен от съпругата си. Вместо да си отмъщава, той стяга куфара и в една ранна утрин пристига в апартамента на сина си Мишел, където го сварва с любовника му Жозе. След този удар бащата се заема да превъзпита сина си и му поръчва проститутка. Невярната съпруга пък решава да се завърне.
Куп родни звезди си партнират в безумната френска комедия Горката Франция, разказваща за сблъсъка на поколенията, сексуалната ориентация, ценностите, идеалите и любовта в различните й форми и проявления. Режисурата е дело на Богдан Петканин. Главните роли пък са поверени на Фахрадин Фахрадинов, познат ни от сериала Забранена любов и щурата Албена Михова от предаването Пълна лудница.