Лабиринт

Жанр: театрална постановка
Автор: Даниел Кийс
Режисьор: Христо Ботев Станчев
Сценография: Христо Ботев Станчев
Костюми: Весела Димитрова
Хореография: Христо Ботев Станчев
Участват: Свежен Младенов, Мариана Жикич, Жана Рашева, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Боян Младенов, Виттория Николова, Йордан Ръсин, Лили Шомова, Костадинка Аратлъкова, Ивайло Драгиев

Преди 60 години романът, по който е драматизирана пиесата, се считаше за научна фантастика. Сега той се възприема като една от най-хуманните истории на съвременността. С пронизващата психологическа сила и филигранно развитие на темата за любовта и отговорността.

Развитието на изкуствената интелигентност чрез хирургическа операция е оригиналното откритие на двамата учени доктор Строс и професор Немур. След успешна операция на мишка, наречена Алджърнън, те решават да извършат подобна операция на някой умствено изостанал човек. Изборът се спира на главния герой Чарли Гордън, който участва доброволно в експеримента, тъй като показва желание да се научи по-добре да чете и пише, за да стане умен. От този момент животът на младия човек се променя драматично. Не само от лавината от информация, която затрупва живота му, но и от бурята нови емоции, които той не е очаквал. Обещания, страх, срам, самокритика, гордост, дръзновение, амбициозност – чувства прелитащи и спускащи се от всички страни, като гладни чайки за парче хляб. Проницателен сюжет, искрен, пълен с тревожни послания от дневника на главния герой. История, разкриваща сериозни философски теми, която не може да остави безразличен мислещия човек.