Жанр: театрална постановка
Автор: Пипо Делбоно
Сценография: Жоана Вилаверде
Костюми: Елена Джампаоли
Музика: Пиетро Тирела
Участват: Доли Албертин, Джанлука Баларе, Пипо Делбоно, Илария Дистанте, Алине Франзао, Марио Интрулио, Педро Жоиа, Нелсон Ларича, Джани Перенти, Мигел Рамос, Пепе Робледо, Грациа Спинела

Любов е покана към зрителите за поетично, театрално-музикално пътешествие през външни и вътрешни пейзажи, където струните на сърцето вибрират и при най-малкото докосване. Отправна точка е Португалия – страна, потопена в образи на силна меланхолия, с език и музика, наситени с фина мекота. Въздействащото звучене на португалското фадо експлодира в енергичните изблици на певците, а хипнотичният глас на Делбоно изпълнява стихове на един от най-големите поети на ХХ в. (Карлус Друмонд ди Андради, Жак Превер, Райнер Мария Рилке и др). Сцените се редуват като завладяващи живи картини с тържествен ритъм или като бавни процесии.

Пиесата е част от тазгодишната прогрмата на Световен театър в София. Съорганизатор на спектакъла е Италианския културен институт в София, а представлението е на италиански език със субтитри на български и английски.

ПрограмаМоже също да ти хареса

След дъжда

от Веселин Дамасков Прочети още

Кральо Портальо

от Програмата Прочети още

Премахни от приятели

от Програмата Прочети още

Чичовци

от Програмата Прочети още

Dance Generator

от Програмата Прочети още

Критична маса

от Програмата Прочети още