Жанр: театрална постановка
Автор: Пипо Делбоно
Сценография: Жоана Вилаверде
Костюми: Елена Джампаоли
Музика: Пиетро Тирела
Участват: Доли Албертин, Джанлука Баларе, Пипо Делбоно, Илария Дистанте, Алине Франзао, Марио Интрулио, Педро Жоиа, Нелсон Ларича, Джани Перенти, Мигел Рамос, Пепе Робледо, Грациа Спинела

Любов е покана към зрителите за поетично, театрално-музикално пътешествие през външни и вътрешни пейзажи, където струните на сърцето вибрират и при най-малкото докосване. Отправна точка е Португалия – страна, потопена в образи на силна меланхолия, с език и музика, наситени с фина мекота. Въздействащото звучене на португалското фадо експлодира в енергичните изблици на певците, а хипнотичният глас на Делбоно изпълнява стихове на един от най-големите поети на ХХ в. (Карлус Друмонд ди Андради, Жак Превер, Райнер Мария Рилке и др). Сцените се редуват като завладяващи живи картини с тържествен ритъм или като бавни процесии.

Пиесата е част от тазгодишната прогрмата на Световен театър в София. Съорганизатор на спектакъла е Италианския културен институт в София, а представлението е на италиански език със субтитри на български и английски.