Малкият принц – Бродуей 

Жанр: театрална постановка, пърформанс
Автор: адаптация на либерето - Крис Мурон
Режисьор: Ан Турние, Крис Мурон
Сценография: Орели Гандильон
Костюми: Пеги Хусет
Музика: Тери Трък
Хореография: Ноели Борделе

Спектакълът Малкият принц от Бродуей гостува в България през януари. В пет представления класическият роман на Екзюпери оживява пред българската публика.

След напълно разпродадени представления в Париж, Сидни, Дубай, сезон на Бродуей и отбелязването на 80-ата годишнина от издаването на една от най-продаваните и преведени книги, спектакълът Малкият принц идва в столицата за пет последователни представления на 12, 13 и 14 януари в Зала 1 и на НДК. 

Театралният спектакъл комбинира танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видеомапинг, който придава на класическата история на Антоан дьо Сент Екзюпери нов живот.  Обичаната от няколко поколения история е преживяване за малки и големи, подходящо за цялото семейство. Модерната продукция събира актьори от различни националности и съчетава вълнуващи и новаторски методи в театралната сфера с прожекции, танци, великолепни декори и костюми. 

Малкият принц е описван от международни медии като „вълнуващо и спиращо дъха шоу“, „зашеметяващ спектакъл“, „магическо“ и „първокласно“ преживяване. Спектакълът е на френски език, с български субтитри на екран.