Жанр: театрална постановка
Автор: Михаил Булгаков; Адаптация: Кристина Беломорска и Петър Петров - Перо
Режисьор: Кристина Беломорска
Сценография: Сияна Драганинска
Костюми: Сияна Драганинска
Музика: Давид Кокончев
Фотографи: Боян Фераджиев
Участват: Петър Петров - Перо

Морфин – алкалоид, въздействащ на нервната система, предизвикващ затруднено дишане, повръщане, спадане на кръвното налягане, затопляне, успокоение, усещане за пълно щастие, екстаз, изпадане в полусънно състояние и мощни халюцинации. Извлича се от растението Мак. Носи името си от древногръцкия бог на сънищата Морфей. Използва се за първи път като сироп за кашлица, постепенно започва да се употребява като силно обезболяващо при непоносима физическа болка, а понякога и при душевна… в повечето случаи. Непоносима душевна болка. Мъчително състояние. Няма данни да носи дълготрайно облекчение. Води до пристрастяване и смърт.

Театрално-визуалният моноспектакъл Морфин взима на мушка мястото на човека в света и изследва деструктивното разпадане на личността в битка между разума и чувствата, божественото и земното, реалното и нереалното.

Самоизолацията, отчуждението, липсата на близост и любов, търсенето на смисъл, поривът и отчаянието са онези тревожните въпроси, чийто отговори се опитва да оtкрие и опише в своя морфинен дневник д-р Поляков. Какви сънища сънува, какво вижда в своите халюцинации, ще успее ли да стигне до „мрака в края на тунела“? Какво ще открие там? От какво го боли? От какво ни боли….и има ли какво или кой да ни спаси? Морфин е автобиографична повест, която се поставя за първи път в България, написана от Михаил Булгаков през 1917 г. , разкриващата тайната му зависимост от морфина и последвалите го мрачни изпадания в коварната прегръдка на опиата.