НЕОТОПИЯ. Спектакъл-лабиринт


НЕОТОПИЯ трудно може да бъде описана, но ако се налага да я обходим с думи, тя е интерактивен и имерсивен спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Интердисциплинарният проект смества знания и практики от сферите на архитектурата, дизайна и имерсивния театър с цел създаване на оригиранелн творчески продукт.

Театърът на сетивата е артистичен процес и преживяване, силно свързано със специфичния контекст на мястото. В него ролите на публиката и артистите се смесват и в резултат се получва едно неповторимо представление, в което ние се превръщаме в главни герои. Пътуването ни отвежда до едновременно древен и съвременен ритуал, в който се впускаме индивидуално, един след друг. Лабиринт, изпълнен с необичайни сетивни провокации – слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови.

Как се създава спектакъл сграда, в чиято основа са емоциите? Може ли такава архитекура да оживее и танцува? Кои са архитектите на този НЕО свят? Как се изгражда един такъв свят и как концепцията за НЕОТОПИЯ ни въздейства? Това са въпросите, чиито отговори ще потърсим в това НЕОчаквано пътешествие.

Повече за спектакъла четем тук.Може също да ти хареса

След дъжда

от Веселин Дамасков Прочети още

Кральо Портальо

от Програмата Прочети още

Премахни от приятели

от Програмата Прочети още

Чичовци

от Програмата Прочети още

Dance Generator

от Програмата Прочети още

Критична маса

от Програмата Прочети още