Жанр: театрална постановка
Автор: Христо Христов
Режисьор: Георги Ризески
Костюми: Кети Пауновска Стевковска
Музика: Алмир Бажрамоски
Хореография: Нина Дийн
Превод: Наташа Пеевска
Участват: Нина Дийн, Марко Трайкович

Когато театралната машина на времето ни постави пред исторически прословутите Император Нерон и съпругата му, Императрица Попея, в момент на тяхна дискусия, какво ечи в душите ни? НЕРОН е историческа драма, изтъкана от шокиращи епични откровения за истината за някои от най-важните социални теми на човечеството. Една от основните цели на пиесата е да разобличи и осъди маргинализирането на обществото, като същевременно показва как през световната история мнозинства от хора продължават да избират най-лошите от най-лошите членове на обществото за техни лидери. Това е представено по един уникален и брутално откровен начин, който се старае да пробуди публиката за тяхната същност и еволюция…

Уникалният подход на драматургията тук е, че двата образа са антагонисти, които се превръщат в протагонисти единствено когато играят роли на други образи с цел да удивят публиката, която е техния създател и жертва. Тази безмилостно откровена метафора цели да накара зрителите да си зададат най-важните въпроси за човешкия манталитет и за отношението им към прогреса. В това представление става дума за хората, които се стремят да разберат кой е най-важния проблем на човечеството и как да спрем да го повтаряме.

Представление за владетеля, който е отражение на народа, но и за народа, който е отражение на владетеля. За вече случилото се и за това, което ще се случи. За милионите убити хора, както и за смисъла на тяхната смърт. Представление за политиката в миналото, настоящето, бъдещето… за грешките ѝ… за греховете на ръководителите… на системите.

Представление за злото, но и за надеждата. За бъдещето… И за децата. Темата, която движи творбата е съществувала, съществува и днес, и това представление е нашия зов за спасението на бъдещето… Основната цел на тази пиеса е изконна – да разпространи любовта по света чрез универсален театрален език на показване на живота.



Може също да ти хареса