Жанр: танцово представление
Автор: Християн Бакалов
Режисьор: Християн Бакалов
Музика: Цветан Момчилов в колаборация с Християн Бакалов
Участват: Николай Бързаков, Демир Бериша, Александър Гочев , Даниел Денев, Марио Томчев

След 10 години изследване в областта на имерсивното перформативното изкуство, със спектакъла Оne Two, Християн Бакалов се завръща към танца чрез движението, което обединява всички живи същества от първия до последния им миг на съществуване – дишането

Бакалов поставя дишането под лупа – озвучава го, увеличава, изкривява,
извлича от него всички ефекти и трансформации, които то създава в движението на телата, емоционалността, сетивноста и психиката на танцьорите участващи в този ритуал за живота и „смъртта, която ражда“.

Хипервентилацията, под въздействието на която са танцьорите през цялото време, правят движенията на телата им чувствителни , с изострена сетивност и лишени от театралност или актьорска игра , като препраща към една от ранните творби на Марина Абрамович –Ритъм 4 , 1974 г.

One Two е дихателен разказ за живота, любовта , отчаянието , болката, надеждата преди смъртта и танца като начин да преминем през тях осмисляйки ги .

Форматът на спектакъла е само за 25 зрители, с продължителност от 50 минути. Имерсивния танцов пърформан има три представления в рамките на деня – от 17:00 от 19:00 от 21:00.