Откриване на Контейнер VOX POPULI.2


Откритата сцена, разположена в непосредствена близост с паметника на Съветската армия и основана от Студио за документален театър VOX POPULI, се завръща за втора поредна година с нова серия от иновативни и необичайни сценични проекти. Програмата ѝ комбинира субкултура с документален театър, визуални изкуства, музика, кино, обучения и социални експерименти.

Основната идея стъпва върху основите на площадния театър, изкарвайки представленията от обичайните им локации. Комуникацията с публиката е двустранна и на базата на директната конфонтация с творбата и актьорите. Този път случващото се в Контейнера зависи и от нас – VOX POPULI призовават всички артисти да споделят своята страст към изкуството на откритата сцена, като изпратят съобщение на страницата на театъра във Facebook, в което разказват накратко какво биха искали да споделят с жителите и гостите на София. Предложените проекти ще бъдат разгледани и след получена обратна връзка множество независими творци, работещи в сферите на театъра, визуалните изкуства, киното, литературата и музиката, могат да получат поле за изява в сърцето на града. Организаторите приветстват и дебюти.

Контейнерът наподобява жив билборд – зад витрините му тече спектакъл с осветление и аудио система, а дървената сценична площадка зад него дава възможност за адаптация на различни мероприятия. През нощта пространството е осветено, а вътре се прожектира видео съдържание.Може също да ти хареса