Out of the Blue

Жанр: танцово представление
Автор: Christophe Béranger, Jonathan Pranlas-Descours
Участват: Йохан Баран, Ясмин Лепе, Мариус Могуиба, Василия Дребова, Ана Петкова, Eмилия Тончева, Свилена Николова, Велизар Груев, Андреа Драгов

Out of the Blue е проект, който разглежда разпръснатите културни идентичности на различни индивиди въз основа на връзката им с водата, морето и синият цвят.

Творческият проект представлява колекция от пърформанс-портрети, хореографирани от Christophe Béranger и Jonathan Pranlas-Descours. Портретите са разработени в тясно сътрудничество с участващите артисти, въз основа на техните лични истории и преживявания. Форматът на представлението зависи изцяло от контекста, архитектурата на мястото и идентичностите на местното сътрудничество, което го прави уникален и различен всеки път. Хореографският подход се фокусира върху близостта с публиката в един завладяващ и обединяващ пърформанс.

Форматът е обиколил вече 6 различни държави и идва в България за първи път. Хореографите ще работят с български танцьори през първите дни на месец май и ще представят взаимната им работа на 5 май.