Простичко

Жанр: танцово представление
Автор: Айeлен Паролин
Режисьор: Айeлен Паролин
Сценография: Marie Szersnovicz
Костюми: Marie Szersnovicz
Хореография: Айeлен Паролин
Участват: Baptiste Cazaux, Piet Defracq, Daan Jaarstveld

Аржентинката Айелен Паролин, която от години работи в Белгия, избира минимализма за постигане на максимален ефект. Може би “простичка” на пръв поглед, но същевременно съществена и забавна, новата творба на Паролин Простичко представя съвременния танц в неговата най-искрена форма.

Докато светът става все по-сложен, заради пандемия, войни, технологии и кризи, сякаш трябва постоянно да наваксваме. В изпреварващото темпо на процесите не остава много време за самите нас. Ако обаче спрем за момент? Ако препускаме по-бавно, живеем по-непринудено и приемаме нещата по-несериозно, какво би се случило?

Това е отправната точка на Айeлен Паролин, която представя съвременния танц в неговата семпла и пряма страна. Без музика, без сценични ефекти и декори, нейният нов спектакъл е създаден от нуждата за опростяването на живота. Този танцо се използва комичното и абсурдното, за да разкрие най-простичките и най-съществените човешки измерения. Танцововото представление цели най-вече да провокира въпроси около забързания ритъм на нашето ежедневие.