Силата (на) слабостта

Жанр: танцово представление
Автор: Мохамед Тукабри, драматургия: Diane Fourdrignier
Костюми: Ellada Damianou
Музика: Annalena Fröhlich
Хореография: Мохамед Тукабри
Участват: Мохамед Тукабри, Мимуна (Латифа) Камеси

На сцената майка и син се намират отново след години на раздяла, за да се огледат един в друг и чрез танц да съградят пространство, в което се чувстват вкъщи. Домът е място, но може и да е усещане – колкото крехко, толкова и силно, за да се възпроизведе навсякъде. В театралната зала, в непознат град, в миналото и в бъдещето.

Тя винаги е мечтала да бъде танцьорка, той превръща танца в своя професия. Дуетът на тунизийския хореограф Мохамед Тукабри, работещ в Белгия, и неговата майка Латифа е пресичане на линиите на техните физически тела, мечти, търсения, животи. Двамата показват на публиката своето събиране, което няма нужда да бъде изиграно, защото се случва по естествен, деликатен и съкровен начин.

Спектакълът е красив и нежен танцов разказ за връзката между майка и син, но и за значението на дома, когато си близо и когато си далеч. За стремежа да бъдеш на безопасно място, под покрива на обичта и споделената грижа с най-близките. Там, където си истински, естествен и открит. Там можеш да бъдеш всичко – достоен, приет, оценен и уязвим, слаб, беззащитен.Може също да ти хареса