СИНЕСТЕЗИЯ: нарисувай своя звук

Жанр: пърформанс

СИНЕСТЕЗИЯ: нарисувай своя звук е вечерно събитие с арттерапия и музика на живо, в което участват Елица Великова и Роко Захариев. Как се рисува музика? И може ли да „чуем“ образи? Мелодията има ли форма? И как звучат цветовете? Това са само някои от въпросите, чиито отговори търсим заедно на 28 септември от 18:30 в Топлоцентрала.

Събитието е насочено към мечтателите и синестетите, онези, които са готови да пуснат въображението си на свобода и да опознаят истински света и вълшебството на звуците.

Росен Захариев  е мултиинструменталист и импровизатор, изследващ невидимото чрез звук и тишина. Опитът му в различни контексти и жанрове го води до пространството, свободно от стилови определения – пространство на универсалния звук. Той създава атмосфера с музика на живо, като едновременно ни повежда на разходка на въображението. Неговите импровизации успяват да разкрият неподозирани вътрешни светове, богати на образи, форми, чувства, поезия и какво ли още не.

Елица Великова е е арттерапевт, психолог и дългогодишен водещ на експериментални психологически групи чрез изкуството. С помощта на някои практики тя е готова да поведе участниците на разходка из тяхното въображение и да им помогне да разгърнат творческата си енергия. Не е нужно участниците да умеят да рисуват, тъй като се използват обикновени материали като бои и глина по време на арттерапията.

Посещението е възможно само след предварително записване и закупен билет. Съветваме да си донесете йога постелка, на която може да седнете. Материалите са осигурени, като ни очаква приятна атмосфера, музика на живо и невероятни гледки.

Програма

Топлоцентрала
28 септември: 18:30


Може също да ти хареса